Hey, ik ben Magrietha

Wat ik mij nog het meest kan herinneren van vroeger is dat ik altijd heb geprobeerd het leven en dan met name relaties te begrijpen. De mens en haar ongelofelijke vele en diepe lagen vind ik meer dan interessant.

Als klein meisje groeide ik op op een woonwagenkamp waar ik als het einde van de dag naderde het dak van de schuur opklom.
Daar had ik het beste uitzicht op die prachtige oranjerode avondzon met haar gouden gloed en roze lucht. Kijken naar deze zon maakte dat ik me meer thuis voelde dan ik ooit ergens heb gedaan. Op die plek voelde ik dat ik onderdeel uitmaakte van iets veel groters. Groter dan ik kon begrijpen en toch heel, heel erg verbonden. Het is niet te omschrijven wat deze plek met mij doet. Er is geen tijd, geen oordeel.
En terwijl ik daar was, op die plaats, liet ik het leven en alle meegemaakte gebeurtenissen als een wolk aan mij voorbij drijven en vond daar altijd waardevolle inzichten.

Deze inzichten zorgden ervoor dat ik mijzelf beter ging begrijpen, maar ook de ander. De mens met al haar verlangens, behoeften en drijfveren. En ontdekte ik dat we helemaal niet zo verschillend zijn als we (graag) willen geloven. Zittend op die plek in de zon groeide ik op met de wetenschap dat altijd alles mogelijk is, zolang je je maar openstelt voor het idee dat alles precies zo gaat zoals dat voor jou het beste is.

Naarmate ik ouder werd kwam het verlangen om erbij te horen steeds sterker. Ik kwam in een onmogelijke spagaat terecht. Enerzijds was daar het verlangen naar vrijheid en mijn eigen ontwikkeling,  anderzijds waren daar al die verwachtingen van de mensen om mij heen.  En door het dak waaronder ik opgroeide werd ik mij al vrij snel bewust van de term oordeel en hoe het is om veroordeeld te worden.

Onbewust resulteerde dat voor mij, die vooral niemand wil kwetsen (want hé, het is niet aan mij om te oordelen) en heel graag het voor iedereen goed wilde doen, in aangepast gedrag. Ik wilde er immers óók gewoon bij horen. 

Dat leverde natuurlijk nooit het gewenste effect op en ik kan je verzekeren dat ik mijzelf meer dan eens de vraag stelde “ben ik dan zo’n naar mens om mee om te gaan?”

Diep in mij geloofde ik niet dat het antwoord “Ja” zou zijn, maar ik voelde me vaak verward, anders en alleen. Het leek erop dat het mij steeds weer van mijn eigen pad afdreef. Dat maakte dat ik alleen maar harder op zoek ging naar antwoorden. Want 1 ding zat diep in mij geankerd: mijn geloof en vertrouwen dat alles gebeurt om mij te dienen te worden wie ik bedoeld ben te zijn in dit leven. 

Hoe wij naar ons zelf kijken bepaald hoe wij omgaan met anderen. Hoe anderen ons behandelen, zeker op jonge leeftijd, heeft grote invloed in hoe we later in het leven staan. Ik geloof oprecht dat we allemaal het juiste willen doen, maar eerlijk is eerlijk, de invloed van ons directe omgeving is sterk. Erbij horen wordt dan belangrijker dan verbonden zijn.

“Vrijheid betekend voor mij dan ook de moed hebben alleen te staan in verbinding.”

Wat ik wil doen is dit:
Ik zet mij iedere dag in om mensen te laten zien wat hun waarde is, wie ze kunnen zijn en vooral wie ze diep van binnen al zijn. Om jou te helpen je verder te ontwikkelen als de mens die jij bedoelt bent te zijn en je écht vrij te voelen.

Waarom ik dit doe is hiervoor: om jezelf maar vooral elkaar beter te begrijpen.
Wanneer we leren de ander als onszelf te zien vormen we met elkaar een meer verbonden, vriendelijke en succesvollere wereld.
Want persoonlijke ontwikkeling doe je niet alleen voor jezelf dat doe je voor ons. Voor de mensen om je heen, voor je kinderen en zelfs voor de mensen die je maar eventjes ontmoet.
En zo wordt “ik ” en “jij” uiteindelijk “wij”.

 

Mijn Top 10 Zielsgeluk

  1. Mijn gezin en met hen (bijna) alles delen wat nu volgt
  2. Lange zomeravonden, het liefst met lekker “pluk”eten en een glas wijn
  3. De veelbelovende ochtendzon en de prachtige wijze avondzon
  4. De wereld ontdekken, prachtige landschappen, idyllische plekjes en historie voelen
  5. Wandelen, fietsen over heide en bossen of lekker rondtouren in de auto
  6. Eten.goed eten, samen eten. Liefst buiten koken, maaltijden waar je lekker van bijft plukken. Mijn favo kok: Jamie Oliver, ik hou van zijn pure, easymade style, Thats life!
  7. Notebooks. Wat de meeste vrouwen met schoenen hebben heb ik met notebooks. Just need to have them!
  8. Buiten zwemmen, liefst einde van de dag samen naar het strand, picknickmand mee en lekker avondeten op een kleedje
  9. Picknicken dus het liefst bij het water met mijn eigen vintage mini-bbq. Vuurpotje erbij glas wijn en genieten van de magische glinstering van de zon op het water
  10. December. Deze maand sla ik als een deken om mij heen. De warme, liefdevolle, knusse sfeer maakt mij intens gelukkig en dankbaar
  11. Varen. Heerlijk vrij!
  12. De seizoenwisseling naar herfst. Hoe prachtig al die oranje, rode, gele en groene bomen waar de herfstzon doorheen schijnt
  13. Wanneer het weer lente wordt. De veranderende zon, het buitenleven wat weer op gang komt en de energie dat in de lucht hangt
Oké, dat waren er 3 meer 🙂

Content

Nieuw hier?                     Downloads

Podcasts & Blogs            Spreken

Events                              Research

Mijn verhaal                     Social

Lifeclasses                        Contact

Businessclasses             

 

Powered by WishList Member - Membership Software